Deprecated: Required parameter $error follows optional parameter $commentdata in /customers/3/0/4/aagaardkommunikation.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 4658 Deprecated: Required parameter $notBefore follows optional parameter $keyType in /customers/3/0/4/aagaardkommunikation.dk/httpd.www/wp-content/plugins/ssl-zen/ssl_zen/lib/LEOrder.php on line 77 Deprecated: Required parameter $notAfter follows optional parameter $keyType in /customers/3/0/4/aagaardkommunikation.dk/httpd.www/wp-content/plugins/ssl-zen/ssl_zen/lib/LEOrder.php on line 77 Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack no longer supports Custom CSS. Read the WordPress.org documentation to learn how to apply custom styles to your site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/0/4/aagaardkommunikation.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 New York på det store lærred | Aagaard Kommunikation

Ingen anden by i verden optræder så ofte på film som New York og byen er fuld af bygninger og steder, som er kendt fra film. På en særlig sightseeingtur kan man opleve mange af dem og samtidig se klip fra filmene, hvor de optræder.

Artikel bragt i magasinet Standby

Det er nemt at føle sig hjemme i New York – selv når man besøger byen for første gang. Det hele virker så bekendt. Fra Times Square og 5th Avenue til Central Park og Empire State Building. Fra skyskraberne og de gule taxaer til gadernes menneskemylder og den klassiske diner.

Billederne af New York er solidt lagret i vores hukommelse fra de mange spillefilm og tv-serier, som udspiller sig i her. Hvor mange film, der gennem årene er optaget i byen, er uvist, men det drejer sig om flere hundrede i hvert årti. New York uden sammenligning den by i verden, der medvirker i flest film – heraf nogle af de mest berømte og elskede titler gennem tiden. Tænk blot på megasucceser som The Godfather, Manhattan, Ghostbusters, Saturday Night Fever, Superman og Wall Street.

De fleste kan huske en filmscene eller to fra New York, men hvis man for alvor vil have overblik over byen som filmsite, byder On Location Tours på særlige sightseeingture med bus, hvor omdrejningspunktet er de mange steder på Manhattan, som spiller en rolle i kendte film og tv-serier.

Der er forskellige ture med hver sit tema. En tur handler om klassiske sort-hvide film som King Kong og Superman, mens andre ture har fokus på bestemte tv-serier som Sex and the City, Sopranos eller Gossip Girl. Der er også en tur, som foregår til fods med en guide gennem Central Park, hvor scener fra en lang række film er optaget – fra Taxi Driver til Crocodile Dundee.

Guide med komisk talent

Vi vælger den mest populære og ’brede’ tur, NYC TV & Movie Tour, hvor man på tre timer kommer rundt til 40 af de mest berømte locations på Manhattan og undervejs ser klip på bussens tv-skærme fra nogle af de film, hvor bygningerne eller stederne medvirker.

Vores guide Amadeo er som de fleste af guiderne hos On Location Tours en yngre skuespiller, der supplerer rollerne på teatre, tv og film med jobbet som turguide. New York vrimler nemlig med unge skuespillere, der drømmer om at få det store gennembrud, men de færreste kan skaffe roller nok til at leve af det på fuld tid.

Amadeo er dog godt på vej og har medvirket i flere film og tv-serier som f.eks. Boardwalk Empire og Marvel’s Daredevil. Han brillerer flere gange på turen med sit komiske talent – som da han laver en vellignende imitation af skuespilleren Robert de Niro, eller da han taler med perfekt skotsk og australsk accent til ære for de gæster i bussen, der kommer fra Skotland og Australien.

Turen begynder ved Times Square, hvor vi blandt andet passerer baren, som Michael Keaton besøger i filmen Birdman, inden bussen kører nordpå til Columbus Circle og hen langs Central Park South. Her ligger en af de mest filmede bygninger i verden, Plaza Hotel, der optræder i film som American Hustle, The Great Gatsby, og Alene Hjemme 2.

Vi fortsætter sydpå ad 5th Avenue og passerer undervejs St. Regis Hotel, der medvirker i The Devil Wears Prada, Rockefeller Center, kendt fra film som Sleeples in Seattle og Elf, og det smukke New York Public Library, som er med i en lang række film – fra Spider-Man til The Day After Tomorrow. Undervejs ser vi klip fra flere film og får små anekdoter med på vejen fra vores guide.

Brandstationen fra Ghostbusters

Længere mod syd stopper vi ved Washington Square Park, hvor vi hopper af og går en lille tur i området, mens Amadeo fortæller om film som When Harry Met Sally og I Am Legend, der er optaget i området. Han hjælper også gæsterne med at tage de obligatoriske billeder til Facebook og fotoalbummet hjemme i Canada, Tyskland eller Israel.

Fra parken går det nordpå til Tribeca, hvor vi laver endnu et stop for at besøge brandstationen, der udgjorde basen for Ghostbusters i de to succesrige film fra 1980erne. Den fine, smalle bygning er fra 1912 og fungerer fortsat som brandstation med en enkelt stigevogn og en lille flok brandmænd. De tager velvilligt imod os og stiller op til både fotografering og en lille snak om livet som brandmand i New York.

Vi fortsætter til Greenwich Village, hvor vi stopper for at se huset, der dannede rammen om tv-serien Venner. Den er en af verdens mest populære sitcoms og har kørt på tv-kanaler over hele kloden. Serien blev vist på amerikanske NBC gennem 10 sæsoner frem til 2004, og det allersidste afsnit blev alene i USA set af over 52 millioner mennesker. Huset på 90 Bedford Street er dog ikke noget særligt, og endnu mere skuffende er oplysningen om, at serien slet ikke blev optaget i New York, men hovedsageligt i studier i Californien.

Hyggeligt er der under alle omstændigheder her i den vestlige del af Manhattan, hvor vi kører videre op til det trendy kvarter Meatpacking District. Vi fortsætter gennem Chelsea og kommer forbi den berømte Empire Diner, som er kendt fra Men In Black 2 og Alene Hjemme 2. Turen slutter i Midtown ved McGee’s Pub, der var inspirationen til MacLaren’s Pub i filmen How I Met Your Mother. Her kan man passende runde af med en drink og mindes sine favoritter blandt filmene fra New York.

Info: onlocationtours.com

Tre ture med guide

Der er mange sightseeingture og bureauer at vælge imellem i New York og nogle har et særligt tema. Her er tre forslag til helt forskellige måder at opleve byen på.

Foods of New York Tours – ture til fods i forskellige kvarterer i New York med fokus på den lokale madkultur og smagsprøver fra restauranter og specialbutikker undervejs.

foodsofny.com

Inside Brodway Tours – rundt i teaterdistriktet omkring Broadway med fokus på teaterscenen før og i dag. Guiderne er professionelle skuespillere, sangere og instruktører, som kender miljøet indefra.

insidebroadwaytours.com

Bike the Big Apple – oplev New York på to hjul. Ture i forskellige områder af byen, f.eks. rundt i Brooklyn med besøg på et af bydelens mikrobryggerier og en kendt chokoladebutik.

bikethebigapple.com